Banány opečené v lívancovém těstíčku


Pečené banány jsou obrovská lahůdka, podávány ještě teplé s kopečkem vanilkové zmrzliny a medovým nebo karamelovým přelivem je to dokonalý dezert. Ale dnes jsme si připravili jejich obměnu, která se snadno zabalí do svačinového boxíku - plátky banánů obalené v lívancovém těstíčku a opečené na pánvi. Dcera je miluje, občas si je spolu připravíme i na víkendovou snídani a krochíme při nich blahem.
Budete potřebovat:
3-4 banány
1 vajíčko (já jsem použila 6 křepelčích)
cca 100ml tekutiny (voda, mléko, rostlinné mléko)
100g mouky (já míchám špaldu bílou a celozrnnou v pomneru 1:1)
špetka prášku do pečiva a soli a skořice

 

 

 

Postup:

Vyděláme těstíčko, obalíme v něm plátky banánů a na mírném ohni opečeme z obou stran na ghee nebo jiném tuku. Podávat můžeme teplé i studené, na talíři můžeme přelít medem, javorovým nebo datlovým sirupem a přidat čerstvé ovoce či oříšková másla.