Domáce tortilla wrapy


Wrapy jsou takovou příjemnou obměnou pečiva, snadno se naplní i zabalí dětem ke svačině do boxíku. Máme je rádi, ale dosud se mi nepovedlo najít kupované wrapy, které by neobsahovaly kopec úplně zbytečné chemie a tak si je doma peču čerstvé. Těsto tvoří pár ingrediencí, které máte určitě doma a není to nic složitého, snad jen to válení… ale po pár vyválených plackách člověk přijde nato jak je vyválet tenké a ve tvaru kruhu a pak to jde už od ruky.

Já jsem v receptu použila mouku bílou špaldovou 2 hrníčky a zbytek jsem dosypala celozrnné špaldy, ale myslím, že s moukami můžete experimentovat, přidat třeba i kukuřičné pokud máte chuť.

Wrapy jsem opékala na suché pánvi, opravdu jim stačí jen malá chvilka, aby Vám neztvrdly a zůstaly krásně jemné.

Budete potřebovat:

3 hrníčky mouky
1KL prášku do pečiva
1KL soli
1/3 hrníčku olivového oleje
1hrnek horké vody

Postup:

Smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, přidáme olej a horkou vodu (ne vroucí) a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 16 částí a z každé vypracujeme malou placku. Placky zakryjeme utěrkou a necháme 15-20 minut odpočívat. Potom každou placku rozválíme úplně na tenoučko a opečeme na rozhořelé pánvi cca 1 minutu z jedné a 30 vteřin z druhé strany. Aby zůstaly měkké, přikryjeme utěrkou a po vychladnutí skladujeme v ziplock sáčku v lednici nebo zamrazíme.