Měkké ovesné cookies s brusinkami (rozinkami)


Tyto ovesné cookies neobsahují ani špetku rafinovaného cukru a stávají se tak rychlým a zdravým snackem pro malé i velké. Občas se nám doma stane, že nestíháme snídani a tehdy sáhneme po těchto cookies, protože jsou vlastně plnohodnotným zastoupením ovesné kaše, jen v jiné podobě. Některé dětičky, které by se běžných okolností kaši nespaly si cookies dají bez jakýchkoli protestů, vyzkoušejte! Můžete je podávat s dipem ze smetanového jogurtu ochuceného medem a vanilkem, kakaem či ovocem.

Budete potřebovat:

100g ovesných vloček
90g czr špaldové mouky
1,5ČL prášku do pečiva
1ČL jedlé sody
1,5ČL mleté skořice
0,5ČL mletého zázvoru
špetka soli

30g rozpuštěného kokosového oleje (ghee)
1 velké šťastné vejce
80g medu (javorového sirupu)
40g sušených brusinek (rozinek)

 

 

Postup:

Smícháme si ovesné vločky, mouku, PDP, sodu, skořici, zázvor a sůl. V jiné misce smícháme kokosový olej, vajíčko a med (javorový sirup). Obě mísy smícháme a nakonec zapracujeme brusinky. Na plech vystlaný pečícím papírem naložíme asi 15 hromádek těsta a pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů přibližně 11 minut nebo dokud nezhnědnou okraje.