Pečené kuřecí nuggetky s pečenou zeleninou


Maso se u nás na stole neobjevuje tak často, ale když se objeví, tak většinou je to drůbež – kuřátko, kachna nebo krůta. Top nejoblíbenější jsou pečená kuřecí stehna. Prsa... ty zůstávají v mrazničce nejdéle, je to takové sušší masíčko a chutná nejméně. ALE odkdy jsem začala připravovat tyto malé šťavnaté nuggetky v troubě, začaly se konečně i ty utrácet rychleji :o)

Nuggetky peču v troubě proto, že smažená jídla doma nepřipravujeme a dcera by je ani nesnědla. Takto jsme spokojeni naprosto všichni :)

Budete potřebovat:

kuřecí prsa
smetanový jogurt
strouhanka
parmazán
sůl, pepř podle chuti

olivový olej
zelenina na pečení - mrkev, batáty, brambory, červená řepa, paprika, česnek

 

Postup

Nejprve si očistíme a nakrájíme zeleninu na pečení, dobře omyjeme, pořádně osušíme a dáme do mísy. Přidáme trochu olivového oleje a pořádně promícháme, aby se olej dostal na každý kousek. Zeleninu přemístíme na papírem vystlaný pečící plech, posolíme a můžeme použít i oblíbené koření. Dáme péct do trouby zahřáté na 190-200C.

Kuřecí masíčko si nakrájíme na nuggetky takové velikosti, jaká nám vyhovuje. Maso posolíme a můžeme i okořenit pepřem. Do jedné misky vylijeme jogurt, ve druhé misce smícháme strouhanku, nastrouhaný parmazán a koření podle chuti. Každou nuggetku nejprve namočíme do jogurtu a poté obalíme směsí strouhanky a parmazánu a položíme na plech vystlaný pečícím papírem. Plech vložíme do trouby kde se už peče zelenina a pečeme cca 15 minut, poté každou nuggetku otočíme a ještě chvíli propečeme. Každá trouba ale peče jinak, tak je třeba si přizpůsobit časy podle té své.