V troubě pečené donuts (VEGAN)


Donuts - och, všechny ty nadýchané, s barevnou a lesklou polevou a sypaním od výmyslu světa. Dcera vždy jde na ně oči nechat. A tak jsme si řekli, že si doma upečeme vlastní. Bez droždí, bez smažení, dokonce bez rafinovaného cukru. A jsou úžasné! Rychle připravené, měkké jako obláček a při jejich zdobení je limitem jen Vaše fantazie <3

Budete potřebovat

1/2 hrníčku mléka (rostlinné, kravské)
2čl jablečný ocet
Vanilka
7PL oleje
1/2-2/3 hrníčku javorového sirupu
2 hrníčky mouky (mix czr a hladká)
1čl prášek do pečiva
1čl soda bikarbonu
1/4 čl. sůl

     

     

    Postup

    V malé misce smícháme mokré ingredience, ve velké míse promícháme suché ingredience. Vlijeme mokré do suchého, mícháme, dokud vznikne hladké těsto. Těsto přemístíme pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku do vymazaného plechu na donuts. Pečeme 8-10 minut na 180C. Vyjmeme z trouby a necháme ještě 5 minut odpočívat na mřížce v plechu a teprve poté donuts vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.

    Polevy

    • mascarpone nebo lučina + rozpuštěná čokoláda
    • mascarpone + sladidlo (dala jsem rýžový sirup) + šťáva z borůvek nebo řepy
    • moučkový cukr + citrónová šťáva
    • moučkový cukr + šťáva z borůvek nebo řepy
    • rozpuštěné máslo + skořicový cukr