News — mrkev RSS



Mrkvánky bez cukru s povidly

Recept na mrkvánky je až notoricky známý, ale přesto je přidávám i sem na blog, protože jsou ideálním snackem nebo svačinou, pokud máte chuť na sladké a zároveň se chcete vyhnout přidanému cukru. V jejich složení je jen pár základních surovin. Super důležitým je ale výběr hustého džemu, který se při pečení nerozteče a zároveň nepřidá zbytečný cukr. V našem případě je volba jasná - švestková (jablečná, hrušková) povidla. Povidla kupuji z ověřeného zdroje, ovoce se vaří téměř celý den pomalu ve velkém hrnci na zahradě, cukr se nepřidává žádný.Budete potřebovat200g nastrouhané mrkve200g mouky (mix celozrnné a hladké)100g změklého másla1KL prášku do pečivaHustá povidla - ideální povidla bez cukruPodle chuti - skořice, vanilka či perníkový pepř do těsta Postup V...

Pokračovat ve čtení