News — perníčky RSS



Opravdu medové perníčky (bez cukru)

I vy tak milujete perníčky? My moc! Vůně perníkového koření se šíří z naší kuchyně většinou již listopadu, tak nějak přirozeně kompenzuje sychravé počasí, omrzlé uši a spadané listí v lese. Když byla naše dcera malinká a chtěla ochutnávat z vánočních koláčků, pustila jsem se do pátrání takových, při kterých bych neměla výčitky z množství cukru as čistým svědomím bych jí je mohla dát křupat. A tak už tradičně pečeme 2 druhy perníčků – takové ty klasičtější, kde se med, máslo, cukr, vajíčko zahřejí nad párou a pak tyto – špaldové, bez cukru a dokonce i bez tuku. Zvykneme si je přibalit na výlety podzimní a zimní krajinou. Těsto sestává jen z pár ingrediencí, k údivu se s ním dobře...

Pokračovat ve čtení