News — jablka RSS



Jablkovo-makový štrúdl z Lavaše

Arménský chléb Lavaš často používáme na slané či sladké wrapy a máme ho velmi rádi pro jeho chuť a úžasně čisté složení – jen mouka, voda a sůl. No a kromě toho se z něj dají vykouzlit i bleskové a zdravé dezerty jako například tento štrúdl. Použila jsem skořicový Lavaš – má ve složení špetku datlové pasty a skořici a perfektně se s ním pracuje. No a výsledek je úžasný! Štrúdl nepraská, je upečená hop-šup a chutná velmi podobně jako náročný "tažený štrúdl" mňam!Budete potřebovat1 plát Lavaš - arménský chléb (já jsem použila skořicový)3 jablíčka100g máku1-2PL cukru (jiného sladidla - med, datlový sirup, javorový nebo obilný sirup)kousek máslavajíčko k potření   Postup Plát lavaše si potřeme rozpuštěným máslem a přendáme...

Pokračovat ve čtení



Jablečný koláč se slaným karamelem

Sezóna šťavnatých sladkých jablek je v plném proudu ak jablkům neodmyslitelně patří skořice au nás doma i slaný karamel. Ale ten vlastně patří asi k jakémukoli jídlu, občas postačí i obyčejná lžíce. Přinášíme Vám náš oblíbený podzimní jablečný koláč, tak si spolu s dětmi provoňte kuchyni skořicí a pečenými jablíčky i vy.Budete potřebovat:NA SLANÝ KARAMEL200g cukru90g másla125g sladké smetany ke šlehání1/2-1 KL soli NA TĚSTO4 velká jablka1 PL cukr2 kopcovité KL skořice125g másla185g vody (mléka)80g cukru2 vajíčka185g mouky1KL jedlé sody1KL prášku do pečiva3-4PL slaného karameluOřechy vlašské nebo pekanové Your browser does not support our video. Postup :   Začneme výrobou karamelu, aby nám stihl ztuhnout. Nasucho úplně rozpustíme cukr na středním plameni a když bude komplet tekutý tak přidáme máslo...

Pokračovat ve čtení