News — recept RSS



Perníkové kváskové waffle

Máte rádi sladkou snídani? U nás doma vedou a říkám si – proč ne? Když sladké, tak nejlépe v první polovině dne. A když sladké, tak nejlépe s minimem rafinovaného cukru. Představuji Vám kváskovou verzi wafflí, do které si přidáme perníkový pepř a provoní celý dům. Kvásek používám tuhý pšeničný - "lievito madre" ale myslím, že se vůbec nic nestane, použijete-li i žitný. Waffle lze péct i bez toho, aby těsto muselo noc strávit v lednici, ale pokud chcete naplno využít benefity kvásku, pečte je až ráno.Budete potřebovat:100g kvásku "lievito madre"350g mléka nebo vody70g rozpuštěného másla1 vajíčko2PL medu150g špaldy hladké150g špaldy celozrnné1KL jedlé sody1KL perníkového pepře1/4L soli   Your browser does not support our video.   Postup: Lievito madre je...

Pokračovat ve čtení



Chocolate chip cookies VEGAN

Čokoládová sezóna je u nás po celý rok a tyto koláčky sice nepečeme tak často, ale máme je moc rádi. Vynikající jsou ještě teplé ke kávě či čaji. Mají super velikost k zabalení si s sebou na túru nebo výlet. Energie mají také dost a já se přiznám, že při jejich přípravě používám z větší části celozrnnou špaldu (tehdy je třeba přidat trošku více tekutiny, neboť czr mouka více saje) a nikdy si toho nikdo nevšiml a já mám hned lepší pocit, že sladkost je o něco zdravější :)Budete potřebovat:100g rozpuštěný kokosový olej150g tmavý muscovado cukr60g voda (mandlové nebo jiné rostlinné mléko)vanilka280g špalová mouka1ČL soda bikarbonu1ČL prášek do pečiva0,5PL soli1,5PL škrobu160g čoko chips (alespoň 50% čoko) Your browser does not...

Pokračovat ve čtení



Jablečný koláč se slaným karamelem

Sezóna šťavnatých sladkých jablek je v plném proudu ak jablkům neodmyslitelně patří skořice au nás doma i slaný karamel. Ale ten vlastně patří asi k jakémukoli jídlu, občas postačí i obyčejná lžíce. Přinášíme Vám náš oblíbený podzimní jablečný koláč, tak si spolu s dětmi provoňte kuchyni skořicí a pečenými jablíčky i vy.Budete potřebovat:NA SLANÝ KARAMEL200g cukru90g másla125g sladké smetany ke šlehání1/2-1 KL soli NA TĚSTO4 velká jablka1 PL cukr2 kopcovité KL skořice125g másla185g vody (mléka)80g cukru2 vajíčka185g mouky1KL jedlé sody1KL prášku do pečiva3-4PL slaného karameluOřechy vlašské nebo pekanové Your browser does not support our video. Postup :   Začneme výrobou karamelu, aby nám stihl ztuhnout. Nasucho úplně rozpustíme cukr na středním plameni a když bude komplet tekutý tak přidáme máslo...

Pokračovat ve čtení