Wrapy jsou takovou příjemnou obměnou pečiva, snadno se naplní i zabalí dětem ke svačině do boxíku. Máme je rádi, ale dosud se mi nepovedlo najít kupované wrapy, které by neobsahovaly kopec úplně zbytečné chemie a tak si je doma peču čerstvé. Těsto tvoří pár ingrediencí, které máte určitě doma a není to nic složitého, snad jen to válení… ale po pár vyválených plackách člověk přijde nato jak je vyválet tenké a ve tvaru kruhu a pak to jde už od ruky.Já jsem v receptu použila mouku bílou špaldovou 2 hrníčky a zbytek jsem dosypala celozrnné špaldy, ale myslím, že s moukami můžete experimentovat, přidat třeba i kukuřičné pokud máte chuť.Wrapy jsem opékala na suché pánvi, opravdu jim stačí jen malá...
Kdo by už jen neměl rád vajíčkový salát? Jeho chuť mi připomíná dětství, když jsme s maminkou občas zajeli do mléčného baru v našem městě a já jsem dostala svých 10 deka a rohlík :o)Teď, když jsem maminkou už já, majonéza mě až tak neláká a tak když máme chuť na vajíčkový salát, zamícháme si tento – odlehčený, výživný a zdravější, ale pořád stejně chutný. Pokud nejste velcí fanoušci cottage, můžete jej nahradit pár lžícemi hustého smetanového jogurtu rozmíchaného se lžičkou olivového oleje.Budete potřebovat:vajíčka uvařená na tvrdocibule nebo mladá cibulkasterilizované kyselé okurkycottage cheesehořčicečerný pepřsůl Your browser does not support our video. Postup: Nakrájíme si na drobno vajíčka uvařená na tvrdo, kousek cibule, kyselou okurku a smícháme v míse...
Maso se u nás na stole neobjevuje tak často, ale když se objeví, tak většinou je to drůbež – kuřátko, kachna nebo krůta. Top nejoblíbenější jsou pečená kuřecí stehna. Prsa... ty zůstávají v mrazničce nejdéle, je to takové sušší masíčko a chutná nejméně. ALE odkdy jsem začala připravovat tyto malé šťavnaté nuggetky v troubě, začaly se konečně i ty utrácet rychleji :o)Nuggetky peču v troubě proto, že smažená jídla doma nepřipravujeme a dcera by je ani nesnědla. Takto jsme spokojeni naprosto všichni :)Budete potřebovat:kuřecí prsasmetanový jogurtstrouhankaparmazánsůl, pepř podle chutiolivový olejzelenina na pečení - mrkev, batáty, brambory, červená řepa, paprika, česnek Your browser does not support our video. Postup Nejprve si očistíme a nakrájíme zeleninu na pečení, dobře omyjeme, pořádně...
Pokud doma peču chléb, většinou je to v kváskové verzi, ale někdy nemá člověk tolik času, nebo si to celé špatně vypočítá a zjistí, že potřebuje upéct dobrý, výživný chléb a rychle :) A to je přesně ten čas, kdy sáhnu po droždí , formě na chleba a jdu na to. Navíc sendvičový chléb se mnohem lépe vejde i do lunchboxu :)Budete potřebovat:250ml teplá voda60ml teplé mléko1,5 KL medDroždí - 1,5KL sušené nebo 20g čerstvé250g bílá špalda (pšenice)165g celozrnná špalda (pšenice)2PL olivový olej1,5KL sůl Your browser does not support our video. Postup: Smícháme si mléko s vodou. Odlijeme trošku do misky, smícháme s medem a droždím, přidáme za lžíci mouky a 5 minut necháme vzejít kvásek. Mezitím si navážíme ostatní...